Home » Blog »Exercícios de Leitura » Currently Reading:

Aviation Quiz

November 7, 2014 Blog, Exercícios de Leitura No Comments

AVIATION QUIZ

1. Many people have broken the sound barrier while driving. Who was the first person to break it in a level flight?

a) Chuck Yeager

b) Scott Crossfield

c) Wilbur Wright

d) Neil Armstrong

2. What do you hear when somebody says something while you are travelling faster than the speed of sound?

a) Nothing at all

b) A sonic boom

c) Since you are travelling faster than the speed of sound you hear words back words

d) You hear what is being said because the air inside the aircraft is travelling at the same speed as you.

3. What Does ICAO stand for?

a) International Civil Aviation Organization

b) Intense Civil Aviation Operations

c) Interstate Civil Aviation Organization

d) Interstate Civil Aviation Operations

4. Which of the following are PPL training aircraft?

a) C172. B737

b) DA-20, B757

c) B767, A330

d) C172, DA-20, C152

5. What is the unit of measure of altitude in aviation?

a) Feet

b) Yards

c) Meters

d) Kilometers

6. What is the minimum age for getting a PPL license?

a) 15

b) 14

c) 16

d) 17

7. ASOS is something that a pilot needs to call for latest information. What does ASOS stand for?

a) airplane security oversight service

b) automated surface observation system

c) aviation-special operations satellite

d) all sorts of stuff

8. FBO or fixed based operator is a business that most airports have to handle what part of airport activity?

a) Flight instruction

b) Charter and aircraft rentals

c) Hangar operations, maintenance and fueling

d)  All of above

9. The horizontal stabilizer in a plane helps the plane to:

a) Land smoothly

b) Fly straight

c) Slow down

d) Take off smoothly

10.What is an SST

a) Supersonic transport

b) Super saver traffic

c) Snow and sleet tractor

d) Saturday Sunday Traffic

11. Where are ailerons and flaps located in an airplane?

a) Power plant

b) Wings

c) Landing gear

d) Cockpit

12. What are the 4 forces of flight?

a) Air, weight, wings and motor

b) Lift, drag, weight and thrust

c) Electricity, fuel, momentum and weight

d) Motor, fuel, drag and wings

13.A foot pedal in the cockpit is used by the pilot to control what?

a) Ailerons which cause the aircraft to start

b) Rudder, which helps the plane to turn left and right

c) Brakes, which slow the aircraft in the air

d) Slow down on landing

14. Which force of flight does drag resist?

a) Lift

b) Thrust

c) Weight

d) All of above

15. When air molecules speed up, what happens to the pressure they exert?

a) It increase

b) It decreases

c) Spins counter clockwise

d) None of the above

16. The yoke is located in the cockpit. What does it control?

a) The flaps

b) The ailerons

c) Landing gear

d) The speed

17. What is the shape of the wings called?

a) Oval

b) Ellipse

c) Airfoil

d) Polygon

18. Thrust propels an aircraft in which direction?

a) Forward

b) Up

c) Down

d) Sideways

19. In aviation what does FAA stand for?

a) Financial Aid for Airports

b) Fire Attack Apparatus

c) Federal Aviation Agency

d) Federal Aviation Administration

20. What does ATC stand for?

a) air traffic control

b) airport terminal capacity

c) automatic taxiway clearance

d) air traffic count

21. What does IATA stand for in aviation industry?

a) International Air Transport Association

b) International Air Travelers’ Alliance

c) International Aviation Technology Association

d)Intercontinental Air Transportation Association

22. Which letters are used to distinguish parallel runways?

a) A, B, C

b) X, Y, Z

c) N, S, E, W

d) L, C, R

23. Which design feature is no longer found in new models of 747?

a) Restaurant

b) Small swimming pool

c) Parachutes

d) Spiral staircase

24. When does the term ‘heavy’, as in “Delta five eight heavy, cleared for landing runway 9 left" apply?

a) More than 250,000 pounds gross weight

b) More than 1,000,000 pounds gross weight

c) Full of passengers

d) Full of fuel

25. Which two-engine Boeing aircraft was the first to be certified for transatlantic/transpacific flights with the usual two-year-in service wait?

a) 717

b) 737

c) 757

d) 777

26.What is the normal number of cockpit crew assigned to a transoceanic 747 flight?

a) Two

b) Four

c) Six

d) Eight

27. What was the original model of Boeing 707 named as?

a) Noisy Nellie

b) Water Wagon

c) Smoky Joe

d) Seven Outta Sight

28. As of 2010, which call-sign belongs to British Airways?

a) British Airways

b) Speedbird

c) Union Jack

d) Big Ben

29. Air Sickness Bag is also known by a technical term. What is it?

a) Motion Discomfort Bag

b) Emesis Bag

c) Motion Sickness Bag

d) Air Sickness Bag

30. Air sickness bag is a very versatile product. What is the specific use for it?

a) Shopping bag

b) Pack gifts to send to your friends

c) Get the autograph of the famous person sitting next to you

d) Use in case of air sickness on flight

Answers

1. a

2. d

3. a

4. d

5. a

6. d

7. b

8. d

9. b

10. a

11. b

12. b

13. b

14. b

15. b

16. b

17. c

18. a

19. d

20. a

21. a

22. d

23. d

24. a

25. d

26. b

27. b

28. b

29. b

30. d

www.globalaviationenglish.com

 

Contact Us

We would love to hear from you! Please fill out this form and we will get in touch with you shortly.

Connect to Us

Facebook Twitter Youtube Linkedin

Featured Posts

Announcement: Aviation English – Inglês para Aviação

Damon Freeman Aviation English

Welcome to Global Aviation English’s Blog. Here we will release up to date information about what is happening in the world of Aviation English. We will also share some of our videos, mini lessons, videos and tips for tests and interviews. We have FREE online courses for Pilots, Flight Attendants, Mechanics, …

Cabin crew procedures

bus

[Audio clip: view full post to listen] Cabin crew procedures Aim Practice English skills in an aviation context Revise some typical procedures and test yourself on knowledge you not only need to know but may be tested on during interviews Have fun! The list of cabin crew procedures can be …

Santos Dumont, Pioneer Aviator

Santos Dumont

[Audio clip: view full post to listen] Alberto Santos Dumont, Pioneer Aviator   Santos Dumont, born in 1873, grew up in a coffee plantation owned by his family but spent most of his adult life in Paris. He was so fascinated by machinery that even as a child he learned …

Airline vs. Executive Aviation

buswal

  TOPIC: Airline vs. executive aviation Listen to the audio GOAL: To compare airline flying versus working in executive aviation Level: Easy Exercise #1: Read about the differences between airline flying and executive aviation and then proceed to Exercise #2 The physical aspects of flying an airplane are fairly similar in …

Crew Resource Management (CRM)

English for Pilots

  [Audio clip: view full post to listen]TOPIC: Crew Resource Management (CRM) Exercise #1: Read about CRM and then proceed to Exercise #2 Crew Resource Management (CRM) training originated from a NASA workshop in 1979 that focused on improving air safety. The NASA research presented at this meeting found that …

Parts of an Aircraft

Parts of Plane

[Audio clip: view full post to listen] 1. Read about the various major parts of an airplane, then proceed to Step 2 Although there are many aircraft designs flying today, most of them share a common assembly of major parts that all pilots should be thoroughly aware of. Ever since …